Tåkeheimen

Deilige Rondane i lettskyet pent vær, da vi gikk fra hytta vel og merke. I løpet av minutter kom tåka sigende som et hvitt teppe, og skjulte all vakker natur. Godt vi hadde både jakke og termos med varm kaffe i sekken. Like raskt som den kom forsvant tåka og Rondane lå der vakker og fin, som da vi gikk ut. Jeg rakk akkurat å ta dette bilde før penværet var over oss igjen.

Vandringsmann

Det er lite som kan sammenlignes med å vandre sakte gjennom vakker natur. Disen lå tung over Dovrefjell før solstrålene plutselig brøt gjennom og avdekket vakre høstfarger. Å være vandringsmann i slik natur er magisk.

La famiglia

Nydelig morgen i Dovrefjell. Og kaldt. På denne turen hadde vi moskus rundt oss hele tiden, en fantastisk opplevelse. Disse tre ruslet lenge rundt før de bestemte seg for å stille seg perfekt opp for fotografen. Noen sekunder senere var øyeblikket over, men jeg fikk bildet mitt.

Skuret

Et skur, ved Fokstumyra på Dovre, med en patina som får det til å skli inn som en naturlig del av omgivelsene. Fargetonene i trevirket passer perfekt med høstsivet etter en frostnatt.

Rauma

Å kjøre fra Lesjaskogsvatnet ned mot Åndalsnes er på alle måter vakkert. Med bratte fjellsider, kjente fjelltopper, elven Rauma og jernbanen med sine flotte broer tett på veien, er en opplevelse. Det er Stuguflåtbrua som er på bildet. Lesjaskogsvatnet har noe så sjeldent som utløp i begge ender - Rauma mot nordvest og Gudbrandsdalslågen mot sydøst.


Kan Rauma være Norges vakreste kommune?

St. Patrick river

Det brygget opp til skikkelig dårlig vær, og de mørke skyene gav fjellet intense farger. Det var fantastiske grønntoner, også i elva vi krysset, som måtte foreviges.


Børgefjell

Høstfarger

Flotte høstfarger ved Revlingsjøene i Femundsmarka. Da himmelen antok de samme fargene som vegetasjonen, ble det en fantastisk stemning rundt sjøen. Og storlommens melankolske rop over vannet, i det solen gikk ned, gav et øyeblikks villmarksmagi jeg ikke kan glemme.

Lavskrike